Historien om FIRE

 

Wenche Slemmelid-Olsen og Terje Stølan jobbet begge innen rusomsorg. De så et økende behov for et fritidstilbud for folk som ville ta, ett skritt videre, bort fra rus. I 2008 startet de med en fotball, mye iver, tid, og en liten gjeng fotballspillere.

– Vi skjønte raskt at vi var inne på noe. På fotballbanen gjør vi ikke forskjell på folk. Der er vi fotballspillere, alle likesinnede og i samme drakt, sier Terje. Over ti år senere er FIRE-huset sentralt i Trondheim, et sted å komme til når man trenger omsorg og støtte. Det samme finner man på avdelingene i Stjørdal, Molde og i Kristiansund. Både Terje og Wenche har for lengst sluttet i sine faste jobber, og driver FIRE på heltid med totalt 18 ansatte. Stiftelsen er støttet av blant annet Helsedirektoratet, Gjensidigestiftelsen og frivillige bidragsytere. I fjor var omtrent 300 personer med forskjellige utfordringer en del av FIRE-miljøet, og stiftelsen vokser.

FIRE arrangerer fotballcup ,samlet sykling av Birkebeineren, langrenn, klatring, friluftsliv og FIREarbeid. – Vi hjelper folk ut i jobb, og gir dem tilhørighet.

– Hos oss topper vi aldri laget, alle skal med. Det er kun to kriterier for å være her hos oss; rusfri og positiv, og vårt neste mål er at FIRE skal bli landsdekkende, sier Terje og Wenche.

Vår visjon: Alle mennesker får dekket sine behov for fritidstilbud, utdanning, arbeidstrening, arbeid og nettverk i et rusfritt og trygt miljø.

 

Gründerne

Wenche_1.JPG

Wenche Slemmelid-Olsen

Styre-og utviklingsleder

Wenche@ettskrittvidere.no
404 67 076

Terje_2.JPG

Terje Stølan

Daglig leder

terje@ettskrittvidere.no
996 17 930

 

Administrasjon

 
Geir_12.JPG

Geir Haugland

Kommunikasjonsmedarbeider

geir@ettskrittvidere.no
990 46 745

Heidi_3.JPG

Heidi Sivertsen

Økonomimedarbeider

Heidi@ettskrittvidere.no
971 21 984